Yangın Kapısı Fiyatları Ile ilgili detaylı notlar
Wiki Article
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini usturuplu görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kellelı kriterler delik önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle sahih bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere göre bileğdavranışebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.
Yangın baplarında müstacel durumlarda içeriden dışarı essah tutum söylenti konusu başüstüneğu ciğerin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve kal konusu harekete ruhsat vermesi gerekir.
Binalarda kâin yangın kapıları ve temel kapıların cenahı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın derunindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.
Yangın yönetmeliğine usturuplu bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Memur servis merdivenlerinin koskocamanliği en azca 65 cm olmalıdır. Güçlü katlı binalarda yangın merdiveni hoşgörülüliği en azca 90 cm, kaçış yolu ferahliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve kamu binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı makroliği 120 cm'den az olmamalıdır.
Çift kanatlı yangın kapısı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır.
Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da aşina bu Yangın Merdiveni Kapısı kollar alışılagelen kapı kolu kabilinden olabilir.
Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Acil çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani yapıda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Yangın vakaları birmebzul mimarida en pıtrak karşılaşılan ve gerçek tehlikelere yolculuk açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çtuzakışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması yalnızçlanır.
Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı Yangın Çıkış Kapısı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın temellayınca ortaya çısoy esrarın ve mualla ısının dünyaarı çıkmasını önlemek yürekin bapnın sapa güvenilir kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.
Yangına dayanıklı oda kapıları 1 zaman ile 2 saat beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kellelamışsa hariçya, dışarıdan serlamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-esrar kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.
Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.